Lansering av den nya hemsidan

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejuni 12, 2014 av camilla

Ny design och layout för old.visitaland.com

Visit Åland har inför sommaren lanserat en uppdaterad version av old.visitaland.com.

Grundtanken för webbplatsen är att för besökaren skapa en så lättnavigerad och informativ webbplats som möjligt. Vi har skalat bort många sidor och artiklar som blivit föråldrade. Fotografier har blivit allt viktigare och webbplatsen har större och mer tilltalande bilder.

Teknik och Utveckling
Webbplatsen har bytt plattform och drivs nu med WordPress som är ett modernt webbpubliceringsverktyg. WordPress är licensierad under en open source licens och är ett av de största publiceringsverktygen i världen. Verktyget utvecklas ständigt och vi kan dra stor nytta av allt det arbete som görs av utvecklare runt om i världen.

Design och Funktionalitet
Utseende och specialfunktioner till webbplatsen har tagits fram av Byroo.fi som också är det företag som utvecklat visitfinland.com.

Språk
Webbplatsen finns på svenska, finska, engelska, tyska och ryska. Men däremot inte på estniska eftersom Estland inte omnämns i Turismstrategin och ytterligare en språkversion är tidskrävande att hantera.

Företagspresentationerna
Företagspresentationerna har förts över till den nya sajten. Vi har ansträngt oss till det yttersta för att de nya presentationerna skall bli minst lika bra som de tidigare.

 

Vi ber er vänligen observera följande angående företagspresentationerna; 

För er som haft en presentation sen tidigare;

  • 360 graders funktionen finns inte mera.Det är en flash funktion som inte fungerar i ipads eller mobilen och även håller på och försvinner.
  • En del bilder på er gamla presentation är för små och finns nu bland texten i stället för högst upp enskilt eller i bildspelet. Om ingen av era bilder fungerat har vi lagt upp en allmän bild eller en bild i relation till er verksamhet.
  • Läs gärna igenom era presentationer, eventuella faktaändringar skickas till [email protected]. Från och med augusti kommer vi att börja gå igenom alla presentationer så att de blir mer enhetliga i både till form och utseende.

 

För er som INTE haft en presentation sen tidigare;

  • Den 8.5 mailade vi om vilka uppgifter som behövs för er nya presentation, text och bilder etc.Vi lägger upp er information vart efter översättningarna blir klara.
  • För er som INTE skickat in material har vi lagt upp tillfällig information från er egen hemsida eller Facebook. Er presentation finns endast på svenska.
  • Specifikationer för en företagspresentation HÄR

 

OBS! Att tänka på angående bilder från er verksamhet;

Eftersom sajten har en annan visuell utformning ån tidigare är bilderna av högsta prioritet.

Vår önskan är om ni under sommaren och hösten har möjlighet att ta nya bilder på er verksamhet som vi kan använda oss av i bildspelet högst upp på presentationen.