Föreläsningar kring Digitalisering

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejanuari 12, 2015 av camilla

Ålands Näringsliv genomför under 2014-2015 projektet Digitalisering.
Projektets målsättning är att hjälpa de åländska företagen att öka sin digitala närvaro och i förlängningen komma igång med e-handel/e-tjänster.
Vi bryr oss inte om vilken teknik man använder utan fokuserar på affären. Vår utgångspunkt är att konsumtionen blir allt med digital och därför behöver företagare följa efter. Genom att öka digitaliseringen kan du underlätta för affären. Det skapar i förlängningen mer affärer och ökad lönsamhet.

Projektets målgrupp är mindre företag som har svårt att veta hur de ska komma igång med sin digitalisering.
Projektets handlingsplan är att ordna ett antal föreläsningar med kunniga och intressanta experter inom olika områden.

Närmast är föreläsningen den 23 januari och nedan listan på de inplanerade föreläsningarna under våren.

Föreläsning II. Temat är ”Varför digitalisera?”. Vi berättar om varför vi tror det är viktigt, samt bjuder in några småföretag som får berätta om sin digitala resa. Alla kan göra detta – oavsett storlek. Vi vill inspirera dig att öka din digitala närvaro.

Anmäl dig till och med 23 januari på www.naringsliv.ax

Föreläsning III är planerad till den 10 februari. Vi fokuserar då på ”Marknadsföring på internet”.
Föreläsning IV är planerad till den 4 mars. Vi fokuserar då på e-handel vilket inkluderar plattformar och betalningslösningar.
Föreläsning V hålls den 16 april. Vi håller då en kurs på temat ”E-handel på export” tillsammans med experter från Business Sweden.
Föreläsning VI är planerad till den 14 maj. Vi kommer då att fokusera på logistiklösningar, skattegräns och tullfrågor, leveransvillkor, lagar och avtal.
Föreläsning VII är planerad till den 4 juni. Vi kommer då att köra ELIT. Hur kan lokala IT- företag hjälpa dig öka din digitala närvaro?