Green Key Åland-Kickoff 2015

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejanuari 13, 2015 av camilla

Årets Green Key år inleddes på hotell Arkipelags tisdagen den 13.1 med besök av Finn Bolding Thomsen, Green Key Director från Green key International i Köpenhamn samt Marketta Viljasaari, program ansvarig för Green Key Finland. Ett drygt 30-tal personer närvarade vid kickoffen som avslutades med en presentation om hotell Arkipelags miljöarbete av VD Ann-Louise Djupsund.

Just nu är det sammanlagt 46 länder med (totalt 2300 anläggningar) i Green Key och miljömärkningen har en stark förankring i Europa. Stora hotellkedjor som Sheraton och Radissons samarbetar med Green Key.

Både Finland och Norge kom med i slutet av 2014 vilket betyder att hela Norden är nu representerade. Under våren kommer 12 finländska hotell bli certifierade med fortsättning under hösten med ännu fler.Intresset är stort.

Foto:Finn Bolding Thomsen presenter Green Key Internationellt. Se hans presentation HÄR

 

 

Lokalt under 2015 kommer hotell Park, Arkipelag och Djurviks Gästgård påbörja sitt miljöarbete under våren och ansökan om certifiering.

Det kommer att utformas kriterier för konferensanläggningar, stugbyar i samarbete med Ålands Stuguthyrarförening samt restauranger & cafeér.

En handledningsguide kommer att arbetas fram i samarbete med Green Key Finland som är till för anläggningarna att använda sig av i sitt arbete. Guiden ska vara ett verktyg när det gäller användning och inköp av tex textilier och städprodukter.

Formellt ligger Green Key under Ålands Natur & Miljö, där Agenda21 ingår . Verksamheten inom  Agenda21 är fokuserat på kommuner och deras miljöarbete.

Följ med vad som händer inom arbetet för Green key på www.anom.ax och är du intresserad av en Green Key märkning, vänligen kontakta Karin Rosenberg vid Ålands Natur & Miljö, [email protected]

gk2