Åland på Matka 2015-ett lyckat koncept

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandefebruari 13, 2015 av camilla

043 - KopiaStartskottet för årets mässor avgick i och med Matka den 15 – 18 januari. Montern flirtade med de fem sinnena via ljudet av vågskvalp, doft av tjära, väl synlig film, stenar att känna på och mat och dryck att ge till smaklökarna.

Under branschdagarna var Michael Björklund på plats och charmade mässdeltagarna, många selfies togs med honom! Drycker, smakbitar och praliner smakades och svartbröd och ost delades ut till Press, Bloggare och återförsäljare från Finland, Sverige, Tyskland, UK, Frankrike, Singapore, Kina och Japan.

På helgen syntes årets satsning: Barnen! Piratklubben med Kapten Storrumpa i spetsen invaderade montern. Peppi Pirat vår egen maskot, busade omkring i montern och deltog i mässans maskotparad med Ålandsflaggan i handen. Tror att hon fick en lite vänskaplig knuff av Mumintrollet.

Mässan besöktes av 68.000, en ökning med 1000 från föregående år. Pirkko Manselin från Viking Line var på plats alla dagar säger: Trevlig mässa, mycket besökare i alla åldrar som var intresserade av Åland.

 

De som deltog i mässan på ett eller annat sätt var:

Medutställare
Ålandhotels, Ålandsresor, Viking Line, Smakbyn, Park Hotel, Smart Parken, Kärringsund Resort & Conference, Norrö, Piratklubben
Broschyrer
Påsk Paus, Tallink Silja, Havsvidden
Mat och dryck
Smakbyn, Stallhagen, Grannas Äppel, Mercedes Praliner, ÅCA