Inbjudan till seminarium – ”Du sköna nya digitala värld”

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandefebruari 24, 2015 av camilla

Välkommen till ett spännande och intressant samt kostnadsfritt seminarium – ”Du sköna nya digitala värld” på Alandica fredag 6.3 kl.11-16.00.

Vad rör sig borta vid horisonten och vilka behov i vardagen skulle kunna tillfredsställas med ny digital teknik?

Vi har bjudit in tre föreläsare för att belysa olika aspekter:

Kristina Höök är professor i interaktionsdesign vid Kungliga Tekniska Högskolan och centrumföreståndare för Mobile Life VINNexcellence centre. Hon har publicerat mer än 100 artiklar och fått flera utmärkelser för sitt forskningsarbete. Hon är känd för sitt arbete med designbegrepp såsom social navigering, seamfulnes, känslobaserad interaktion och somaestetik. Hennes designmaterial hör hemma i det breda område som kallats Sakernas Internet. Hon är utnämnd till en av Sveriges mäktigaste IT-kvinnor av tidningen Computer Sweden.

Jeanette Heidenberg jobbar som Innovation and Business Architect på Ericsson Finland. Hennes roll innebär utveckling av nya affärsområden, speciellt inom Sakernas Internet, men också att odla fram en ny innovationskultur inom företaget och nya samarbetsformer med kunder och partners. Hon deltar i nationella forskningsprojekt som Internet of Things och Need for Speed. Hon är filosofie doktor i programvaruproduktion vid Åbo Akademi, med agila metoder som specialområde.

Alf Rehn är professor i företagsekonomi vid Åbo Akademi och var tidigare professor i innovation och entreprenörskap vid Kungliga Tekniska Högskolan. Han kombinerar rigorös analys med en kreativ, ofta överraskande syn på livet, tar in saker som populärkultur och filosofisk teori i sina analyser av moderna företag och den samtida ekonomin. Alf Rehns inställning till ledning och verksamhet är mycket kreativ och inte sällan ställer han invanda föreställningar på huvudet. Han representerar ett helt nytt sätt att tänka om affärer, ibland provocerande men alltid engagerande, en uppfriskande akademisk ”enfant terrible”.

I bifogad fil hittar du hela programmet och länken till anmälan, http://goo.gl/ZhyYFB

Seminariet är kostnadsfritt och inkluderar förutom föreläsningarna en ”grab and go” -lunch samt eftermiddagskaffe.

Din anmälan behöver vi senast 2 mars, först till kvarn.

Högskolan på Åland