TACK för en trevlig kväll!

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeapril 28, 2015 av camilla

DSC_0270

Visit Ålands branschevent & årsmöte samlade runt 80 personer i auditoriet vid Ålands Sjöfartsmuseum.

I ett tidigare inlägg finns rapporten Turismen på Åland samt turismstrategins handlingsplan som presenterades under branscheventet.

 

 

DSC_0251Några reflektioner från paneldebatten;

-Tacksamma över att få bekräftat genom presentationen Turismens betydelse för Åland hur viktigt turismen är för Åland som helhet. Input av panelen; landskapet har en viktig roll för utvecklingen av infrastrukturen, turismen gagnar inflyttning,ingen tydlig profilbild av Åland utåt, färre besökare men spenderar mera pengar på plats, naturen vår poleposition och goda utvecklingsmöjligheter, viktigt att ta bra betalt för kvalité och service, en viktig fråga; Syns det på Åland att vi satsar på Turismen?

-Viktigt att samarbete med näringen och landskapet fungerar vad gäller regelverket för gynna turismnäringen, underlätta för företagen och inte försvåra.Bristen i dialogen är vanlig. Landskapet har upprättat ett regelråd där man kan framföra sina åsikter och förslag på förbättrade regler och anvisningar.De önskar att näringen är aktiv och använder sig av rådet så att landskapet får reda på var det finns brister.

-Bra turismen bygger på bra lönsamhet, en svår ekvation med en kort säsong. Anpassa produkterna efter konsumenternas efterfrågan.Stabilare verksamhet med flera ben och stå på, te.x.boende+ aktivitet där en del kan vara en året runt verksamhet. Viktigt med förankring hos lokalbefolkningen på helårsbasis.Åländska evenemang är en långsiktig utveckling. Entreprenörer bakom de flesta satsningarna, samarbete är A och O.

-ja och nej på några korta frågor;

  • Ja till utveckla varumärket för Åland
  • Ja till långsiktiga resultatavtal med Visit Åland
  • Ja till utvecklingen av projektet (ÅCB)Åland Convention Bureau vidare inklusive finansieringsstöd.

För er som är intresserade av ta del i hela kvällens presentation inklusive årsmötet finns den HÄR

DSC_0305

 

 

 

 

 

Årsmötet inleds med en gemensam Peppi Pirat dans!