Hur kan destinationen Åland utvecklas på ett hållbart sätt?

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejanuari 8, 2016 av camilla

Jeppe-Klockareson

Under eventet Forum för samhällsutveckling 9-10.2 har du möjlighet att lyssna till  Jeppe Klockareson, VD för Fair Travel, på tisdag 9.2 kl.15.15 -16.15 i Alandica.

Med över en miljard internationella resenärer årligen är turistnäringen det största affärsområdet i världen, och bidrar med 9,8 % av världens BNP där 1 av 11 arbetstillfällen i världen kommer från turismen. Vi reser för att besöka och utforska främmande kulturer, vacker natur och orört djurliv. Men antalet turister fortsätter att växa och med en växande omsättning, men där vinsterna tycks minska och de negativa effekterna bli tydligare på och runt destinationerna.
Utvecklas den globala turistnäringen på ett hållbart sätt för att bevara alla de saker som vi vill uppleva och de platser vi vill besöka? Vad innebär hållbar turismutveckling och hur tar vi oss an utmaningen?

Jeppe Klockareson har jobbat med hållbar turismutveckling i över 10 års tid och har en bakgrund som VD på Basecamp Explorer Sweden och som produktchef på STA Travel Nordic. Sedan 2010 driver han Fair Travel på heltid, där man erbjuder vägledning inom hållbar turismutveckling till en rad kunder över hela världen, genom sälj- och marknadsföringssupport, utbildning, föreläsningar, moderatoruppdrag, projektarbete, produktutveckling och reseförmedling.

Fair Travel anser att en hållbar turism inte bara erbjuder ett sätt för turistnäringen att positivt bidra till en mer hållbar värld, men också en mer givande och unik semesterupplevelse. www.fair-travel.se/

Anmäl dig idag till föreläsningen på  www.ffs.ax

Välkomna!