Är du intresserad av att bli miljöcertifierad enligt Green Key?

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejanuari 11, 2016 av camilla

gk2

Din nyckel för arbetet med hållbar utveckling
Turismen har både positiva och negativa effekter på människors vardagliga liv och miljön. Genom ett strukturerat  miljöarbete kan de positiva effekterna utökas och de negativa effekterna kan minimeras. Ålands Natur & Miljö och Visit Åland bjuder  därför  in till ett diskussionstillfälle om miljöcertifieringsprogrammet Green Key som en del på vägen mot Åland som en hållbar destination.

 

På Åland är Anderssons gästhem, Hotell Arkipelag och Silverskär Green Key-certifierade och Brobacka gästhem, Djurviks gästgård och Park Alandia Hotell arbetar mot certifiering. Mer läsning om det lokala arbetet finns på; http://www.natur.ax/nyheter/succe-forsta-aret-green-key

Plats: Visit Åland, Storagatan 8
Tid: Tisdagen den 26.1 kl. 14.00-15.30

Under tillfället presenteras programmet Green Key utgående från följande rubriker Green Key som ett praktiskt verktyg

Att  stärka  anläggningens miljöprofil  –  Den  interna  utvecklingen och  den  externa kommunikationen

Kompetensutveckling för personal och ledning

Samverkan som drivkraft – Samarbeten och erfarenhetsutbyten

Under presentationen  får alla diskutera fritt  och ställa frågor. Visit Åland bjuder på fika med dopp. Representanter från alla typer av logi anläggningar är välkomna eftersom Green Key- programmet  lämpar sig för olika typer av anläggningar, stora som små.

ANMÄL din medverkan till Karin Rosenberg vid Ålands Natur & Miljö, [email protected] eller tel. 04573449901.


Några röster från svenska företagare som är med i Green Key:
Camping 45, Frank Feuker, verksamhetsansvarig
”Green Key var det bästa och mest ekonomiska valet för oss. Märkningens kriterier hjälper oss att spara pengar. Fler och fler gäster väljer oss för att vi är miljömärkta. Dessutom fick vi pris som ”Årets Innovatör” av SCR bland annat som resultat av vårt miljöarbete  med Green Key.”

Blåhammarens Fjällstation, Lisa Lindblom, platschef
”Green Key hjälper oss att sätta upp miljömål varje år och följa upp dessa. Miljöarbetetstruktureras på ett överskådligt sätt och Green Keys kriteriechecklista hjälper oss att se till att hållbarhetsarbetet  omfattar alla delar av verksamheten. För oss är det värdeskapande att  vara miljömärkt  eftersom  många gäster idag efterfrågar  en märkning. Våra gäster uppskattar  att  komma  till  en anläggning som kan visa att  miljöarbetet  är viktigt och prioriteras.”
Hotel Riddargatan, Mattias Larsson, platschef
”Vi valde Green Key eftersom det är ett bra verktyg för att kunna utveckla vårt miljöarbete. Rent kunskapsmässigt har vi vunnit  fördelar  och våra gäster uppskattar  absolut att vi bedriver ett miljöarbete och att vi har fått en utmärkelse från Green Key.”