Välkommen In, Citybreak och Vår och sommarkampanj

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandefebruari 15, 2016 av camilla

Välkommen In
Ålands Näringsliv kommer inom kort att presentera sitt projekt Välkommen In, som är ett EU-finansierat projekt, där fokus ligger på service och försäljning. Både Visit Åland och Ålands Näringsliv har de senast åren diskuterat behovet en sådan utbildning för åländska företagare och deras personal. Visit Åland sitter med i styrgruppen för projektet. De näringar som projektet i första hand vänder sig till är detaljhandel, turism, service och restaurang.Visit Åland rekommenderar varmt medlemmarna att delta i utbildningen.

Läs mer här där det även går att lämna en intresseanmälan:

https://www.lyyti.fi/reg/Valkommen_In_0489

Citybreak
I början av mars kommer old.visitaland.com att ändra utseende. Då kommer företagspresentationerna att försvinna på och ersättas av sökbara presentationer i Citybreak. Det gäller samtliga medlemmar, de som har valt att göra sina produkter/tjänster bokningsbara men även de som inte är bokningsbara. Visit Åland och Celeste Ab arbetar just nu intensivt med detta. På old.visitaland.com finns redan nu möjlighet att boka, framför allt boende. Men från mars kommer sidan att kompletteras med en tydlig bokningsdialog. Det finns idag ett stort antal boendeanläggningar, aktiviteter och evenemang bokningsbara. Från mars kommer det att bli tydligare och enklare för gästen att söka men även boka sin Ålandsupplevelse.

Vår och sommarkampanj
Visit Åland kommer under mars att starta upp en marknadsföringskampanj. Den är uppdelad i två delar, kampanjen startar med en inspirerande del där vi presenterar ett antal paket, paketen är upplagda så att det visar upp den stora bredd av semestermöjligheter som Åland har att uppvisa. Paketen bygger på resa, boende och ett antal aktiviteter. Exempel på aktiviteter som kan ingå är kanot, entré till olika museer, barnaktiviteter, mat & dryck.

Den andra delen kommer att visa upp ett antal evenemang som vi anser är reseanledningar i sig själva. Paketen och evenemangen håller vi på att arbeta fram. Vi kommer i den här kampanjen att prioritera bokningsbara produkter. Vi har ju nu en bokningsplattform igång och vi vill därför använda dess möjligheter att paketera. Även när det gäller evenemangen kommer vi att prioritera bokningsbara evenemang. Första delens paket kommer att vara bokningsbara, men fokus ligger på inspiration. Evenemangen kommer att vara mer säljdrivna.

Kampanjen riktar sig mot våra målmarknader i Sverige och Finland