Inbjudan till Forum för samhällsutveckling III

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeapril 11, 2017 av camilla

 

 

 

 

 

19 maj 2017 kl 9.30-12 i Ålands lyceum

Tema: Förverkligandet av Utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland sker nu www.barkraft.ax

Till Forum för samhällsutveckling inbjuds alla som vill bidra till den åländska samhällsutvecklingen. Tipsa gärna vänner och kollegor om forumet. Vidarebefordra gärna denna inbjudan. Och som vanligt, kom som du är.

I samband med Forum för samhällsutveckling 23 september 2016 manifesterades det gemensamma arbetet i och med den långsiktiga utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland. Under tidigare forum, i februari 2016,  bildades nätverket bärkraft.ax och en samarbetsprocess, där alla som bor och verkar på Åland samt offentliga och privata organisationer har möjlighet att tillsammans verka för ett bärkraftigt och hållbart Åland, inleddes.

Sedan forumet i september har alla, som haft vilja och möjlighet, kunnat bekanta sig med agendan och inleda förankringen av agendans vision och sju strategiska utvecklingsmål för Åland i den egna verksamheten.

Nu vill nätverket bärkraft.ax belysa den aktivitet och handling som sker i nuläget, steg för steg pågår nu förverkligandet av utvecklings- och hållbarhetsagendan.

Under Forum för samhällsutveckling kommer dagliga aktiviteter som sker runt om på Åland belysas, aktiviteter som för oss närmare visionen och målen.

Preliminärt program:

  • Filmer av studerande vid Ålands lyceum: Förverkligandet av Utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland sker nu
  • Statusrapport. Hur ligger vi till idag i förhållande till utvecklings- och hållbarhetsmålen? Inom vilka områden behöver vi veta mer?
  • Exempel på aktivitet som främjar förverkligandet av utvecklings- och hållbarhetsagendan:

Mia Hanström – Ideellt engagemang

Christian Dreyer, Kumlinge kommun – Första steg för att integrera hållbarhet i kommunala budgetarbetet

Lotta Berner-Sjölund, Visit Åland – Naturen som resurs och det egna arbetet för hållbar utveckling

Karin Erlandsson och Thomas Lundberg – Varför är Åland en bra plats att bo och verka på?

Viking Line – Hållbarhetsredovisning i stora företag

Jennifer Sundman, Mattas gårdsmejeri – Vardagen som främjare av hållbara och medvetna konsumtions- och produktionsmönster

 

Anmälan och ytterligare information hittar du här

Antalet deltagare är begränsat. Anmäl dig i god tid för att säkra din plats. Om Forum för samhällsutveckling blir fullbokat upprättas en väntelista.

Sista anmälningsdag är tisdagen den 16 maj. Vänligen kom i god tid, registreringen öppnar kl 9.00.

 

Arrangörer

Ams – Emmaus – Folkhälsan – Företagarna på Åland – Företagsam skärgård – Högskolan på Åland – Leader Åland – Mariehamns stad – Mise – NIPÅ – Rädda Barnen – Röda Korset – Visit Åland – Ålands fredsinstitut – Ålands Gymnasium – Ålands handikappförbund – Ålands Idrott – Ålands kommunförbund – Ålands marthadistrikt – Ålands Natur & Miljö – Ålands Näringsliv – Ålands Producentförbund – ÅSUB – Östersjöfonden

Huvudarrangör Ålands landskapsregering