Inlämning statistik Reseanledning 2018

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejanuari 3, 2018 av camilla

Under 2018 görs en punktinsats gällande besökarnas reseanledning till Åland. Insatsen är ett samarbete mellan Visit Åland och ÅSUB. Målsättningen är att få ett bredare underlag gällande reseanledningar samt komplettera femårsundersökningen ”Turismens samhällsekonomiska betydelse för Åland” som görs sommaren 2018.

Punktinsatsen innebär en önskan om att alla boendeanläggningar som redovisar inkvarteringsstatistik samlar in besökarens reseanledning under 2018. Redovisningen av reseanledningar 2018 görs på en separat blankett och skickas in till ÅSUB som den övriga statistiken.Blanketten finns på www.asub.ax/sv/lamna-uppgifter.
 

Dessa reseanledningar berörs och räknas i antal anlända gäster och antal övernattningar.

  • Nöje, avkoppling
  • Cykling
  • Golf
  • Sportfiske
  • Möte/konferens
  • Idrott/Idrottsevenemang
  • Evenemang, övrigt
  • Familjesemester
  • Släkt & vänner
  • Annan orsak

 

Vi har utformat en kundenkät för att underlätta insamlingen av reseanledningar. Kundenkäten finns som pdf och i tryckt format och är på svenska, finska och engelska. Enkäten är till för anläggningens egen insamling och kan delas ut till gästen vid incheckning eller läggas på rummet/ i stugan. En enkät per rum/ stuga. Som en morot för besökaren att fylla i enkäten och lämna in den till anläggningen kan besökaren gå in på en länk och vinna en Ålandsupplevelse 2019 till ett värde av 1000€.

För er som önskar använda den tryckta enkäten kan den avhämtas från Visit Åland eller maila [email protected] hur många enkäter ni önskar ha så skickar vi dem till er. Enkäten som pdf finns på www.asub.ax/sv/lamna-uppgifter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIKTIG INFORMATION!!

Om ni INTE har ett system för insamling av inkvarteringsstatistik och reseanledningar har vi utformat en excelfil för inmatning av data med automatisk nedräkning. Om du väljer att använda excelfilen behöver du INTE använda blanketten ÅSUB:s månadsrapporter utan det räcker med att skicka in endast excelfilen till ÅSUB antingen månatligen eller när ni stänger för säsongen. Excelfilen finns att ladda ner på ÅSUB:s hemsida www.asub.ax/sv/lamna-uppgifter.

 
Väljer ni på anläggningen att ha som rutin att använda excelfilen men att ni vill föra över uppgifterna till ÅSUB:s månadsrapport (både för inkvarteringsstatistiken och reseanledningar) har vi utformat ifyllningsinstruktioner för detta. Dessa instruktioner visar vilka uppgifter i excelfilen som förs över till månadsrapporten. HÄR finns instruktionerna att ladda ner.

 

Det viktigaste är att det finns en rutin på insamlingen på anläggningen samt att personalen är informerad om att detta görs under 2018.

Vi hoppas på ett gott samarbete under 2018 för bästa möjliga resultat som kommer att presenteras vid årsmötet 2019.

 

Tveka inte att höra av er om det finns frågor till ÅSUB, [email protected] eller Visit Åland, [email protected]