Resemässan Matka -ett lyckat samarbete med Finlands skärgård

Postat i Aktuellt, Kampanjerjanuari 26, 2018 med Inga kommentarer av camilla

BILDER FRÅN MATKA

Åland deltog under samarbetet #finlandsskärgård på resemässan Matka 18-21 januari med en gemensam monter på 1000 kvm. Samarbetet består av 14 skärgårdsregioner från Björneborg till Raseborg där vattnet är den gemensamma nämnaren. Från Åland deltog förutom Visit Åland, Ålandsresor, Ålandhotels, Havsvidden, Käringsund Resort & Conference, Park Alandia Hotell och Viking Line. Brändö, Kökar och Eckerö kommun och Ålands Turist & Konferens deltog med broschyrer på plats.

Peppi Pirat underhöll de mindre besökarna och besökarna fick testa snabbheten på en av Smartparks nya attraktioner. Besökarna hade möjlighet att handla produkter i monterns skärgårdsbutik från de deltagande regionerna och Åland presenterades genom svartbröd från Ingeborgs bageri, Kökarknäcke från Skärgårdsbröd, träsmycken från Träbiten samt ostar från ÅCA. Tiina Björklund från Visit Åland och sportfiskeguiden Thomas Strandvik deltog även i en paneldiskussion på ämnet ”Fisk som passion”.

Intresset för Åland är fortsättningsvis stort, speciellt att komma skärgårdsvägen via Åbolands skärgård till fasta Åland. Broschyren Åland Travel Magazine uppskattades och hade en strykande åtgång. Under 2018 kommer Visit Åland i samarbete med branschen och Åboland arbeta fram en ny produkt som marknadsförs som ett tredje alternativ till de redan kända och välbesökta Lilla- och Stora ringvägen som finns i Åboland.

Under onsdagen före mässan deltog Visit Åland och Ålandhotels vid en B2B -workshop med personliga möten med olika resesäljare. Till torsdagens branschdag bjöd montern in press och media till en tidig morgonfrukost med smakprover från butiken i montern.

Mässan är Nordens största resemässa och besöktes av drygt 63 000 personer.

Är du intresserad av att vara med under Matka 2019 ? Välkommen med din anmälan till matka@visitaland.com.
Bindande anmälan senast 31.5.2018.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *