Pressmeddelande

Postat i Aktuellt, Kampanjerjanuari 21, 2019 med Inga kommentarer av camilla

Åländska gästhamnar siktar på att bli hållbarhetscertifierade. Fyra åländska gästhamnar har beviljats Blue Flag Pilot Status. Pilotstatusen är ett led i implementeringen av Blue Flag-programmet på Åland.

Blue Flag är en hållbarhetscertifiering för gästhamnar, stränder och hållbar båtturism. Totalt är över 4500 verksamheter i 44 länder certifierade runt om i världen. Det är Ålands Natur & Miljö och Visit Åland som tillsammans jobbar med implementeringen av programmet på Åland. Man har valt att inledningsvis satsa på certifieringen av gästhamnar och samarbetar därför bl a med Smart Marina (som är ett Interreg Central Baltic Project).

Läs hela pressmeddelandet HÄR

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *