ITB och tyska kampanjen Slowdown

Postat i Aktuellt, Kampanjermars 25, 2019 av camilla

Ansvarsfullt resande och hållbarhet var temat på årets upplaga av Europas ledande resemässa ITB Berlin. Visit Åland fanns på plats på mässan som lockade ungefär 160.000 besökare.

Visit Åland var en av 21 destinationsmarknadsförare och återförsäljare i Visit Finlands 164 kvadratmeter stora monter. Under två dagar var mässan öppen för allmänheten och under två dagar hölls workshops med internationella återförsäljare, journalister med flera. Under mässan märktes tydligt att kunder på kontinenten ser Skandinavien som ett hållbart resmål med en ren och vacker natur. Många ser också Skandinavien som en barnvänlig destination som är perfekt för familjeresor.

I samband med resemässan smyglanserades Visit Finlands nya kampanj Slow Down, där Visit Åland är en samarbetspartner. Kampanjen vänder sig till den internationella marknaden och främst tyska kunder, och man vill öka intresset för Finland genom att visa hur mycket som finns att göra i landet hela året om. Vad gäller Åland lyfter man i första skedet bland annat fram fisketurer med en lokal guide, cykling, bryggeribesök och provsmakning av hantverksöl samt möjligheten att göra båtutflykter i skärgården. På kampanjsidan får Åland också synlighet via flera resepaket som säljs av återförsäljare i Tyskland och Schweiz.  https://www.visitfinland.com/de/finnisches-scharenmeer/

Förutom på ITB-mässan har Visit Åland också nyligen bearbetat resejournalister och bloggare på en internationell pressträff i Stockholm den 19 mars. Även där var intresset för hållbart resande stort. Alternativa resmål dit man kan ta sig utan att behöva göra långa flygresor intresserar de svenska skribenterna, vilket är positivt för Åland.