Chipspåse marknadsför Åland

Postat i Aktuellt, Kampanjerseptember 20, 2019 av camilla

Lagom till Skördefesten tog Visit Åland i samarbete med Orkla fram en chipspåse i marknadsföringssyfte då man vill lyfta den åländska maten och konceptet Skärgårdsursprung i Finland. Påsen ska användas på Vin- och Matmässan i Helsingfors, Matka 2020 och olika PR event utanför Åland.

Påsen har en QR-kod som leder till hemsidan www.saaristonkasvatit.ax. Koden kommer även att utnyttjas i marknadsföringen under hela projekttiden. Hemsidan Skärgårdsursprung samlar åländska producenter, såväl stora som små. Hemsidan utvecklas ständigt och vill visa det breda och intressanta utbudet av åländsk mat och lyfta fram Åland som en stark matregion. Att uppleva den lokala maten är i allt högre grad en viktigare del av helhetsupplevelsen för resenärer och att då ge lokala matproducenter en stark gemensam marknadsföringsplattform är väsentligt.

-Promopåsen är baserad på de populära åländska lantchipsen och den produceras i en specialtillverkad storlek med 50 grams innehåll. Avsikten är att en total upplaga på närmare 500 000 påsar ska tillverkas, berättar MatÅlands projektledare Tiina Björklund.

MatÅland projektet leds av Visit Åland och pågår till juni 2022. I projektgruppen sitter representanter från Orkla Finland, Ålandsmejeriet, Ålands Trädgårdshall, W.J. Dahlmans, Stallhagen och Visit Åland. Satsningen finansieras av Ålands landskapsregering.