Spännande möten och konferenser

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandeseptember 20, 2019 av camilla

ÅCB har varit  inkopplad på flera spännande möten och konferenser till Åland. 

I maj och juni ordnades Clean Energy for EU Islands och Ålcoms internationella konferens TOSS (Telecom Operators of Small States) med totalt 180 deltagare. 

I slutet av augusti ordnades 47th Annual Meeting of the Scandinavian Society for Prosthetic Dentistry med ca 100 deltagare och huvudsakligen från de nordiska länderna. 

Vid månadsskiftet står Högskolan på Åland värd för International Maritime English Conference IMEC. där 50-70 deltagare från hela världen. Och vidare på det maritima värdskapet står Ålands Sjöfartsmuseum för värd för International Congress of Maritime Museums i mitten av september med 120 deltagare från hela världen. Båda evenemangen kommer att bidra till fin PR för destinationen Åland och det maritima kulturarvet.

I arbetet med att locka möten och konferenser till Åland behövs långsiktighet. Ett exempel är att Åland konkurrerade om att få arrangera WILPF – Women´s International League for Peace and Freedom 2021 tillsammans med Libanon och Australien, men lotten föll på Australien. Denna konferens hade fört ca 150-200 kvinnor inom olika fredsorganisationer till Åland. 

 

Hösten är en livlig tid för visningsresor. Åland Convention Bureau har ordnat två visningar till personer som i sitt arbete bokar och arrangerar personalevents, möten och konferenser. På bilden ses gruppen förvaltningssekreterare från Helsingfors ute på Silverskär.

Kommer du vara värd för en konferens eller ett möte på Åland och behöver kostnadsfri rådgivning hur du ska lägga upp din planering?

Välkommen att ta kontakt med Sanna Könönen-Wahlstedt, [email protected]

Följ gärna Åland Convention Bureau på Facebook, @alandconventionbureau