Med glädje till skärgården-Matkatema 2020

Postat i Aktuellt, Kampanjerdecember 19, 2019 av camilla

Nord-Europas största reseevent Matka går av stapeln 15-19.1.2020, med branschdagar 15-16.1.2020 samt publikmässa 17-19.1 Åland deltar även i år i en 1000 kvadrats monter i det välfungerande samarbetet #finlandsskärgård med totalt 12 destinationer från Björneborg till Salo. Den stora, enhetligt planerade montern som även innehåller en butik väcker stor uppmärksamhet bland besökarna som förväntas bli 65000
till antalet.

Från Åland deltar på plats förutom Visit Åland även Viking Line, Åland Hotels, Ålandsresor, Arkipelag och Park Alandia Hotell, samt som broschyrutställare Mariehamns stad, Smartpark, Brändö och Kumlinge kommun, Shipland, Pommern, Åland Grönskar/Skördefesten och Ålands Golfklubb   I butiken säljs produkter från Amalias limonadfabrik, Dansos gård, Mercedes chokolaterie, Smakbyn och Öfvergårds.

Projektet MatÅland 2022 finns på plats alla dagar vid mässhallens huvudingång och välkomnar besökarna till mässan med åländsk chips.

Årets montertema är ”Med glädje till skärgården”, och hållbarhet är en självklar underrubrik. I Ålands del hängs en 3×3,5 meters bildvägg med en glädjespridande Ålandsbild samt en evenemangskalendern som visar på det breda utbudet som finns på Åland, så kom ihåg att anmäla era evenemang till [email protected] så kommer de med!

Till glädje för mässans yngre besökare finns i direkt anslutning till Ålands del av montern en lekhörna där bl.a. Plastos ”I´m green”-serie gjort av sockerrör kommer att finnas.

#finlandsskärgård samarbetar i år med den finska miljöorganisationen Håll Skärgården Ren.