Nordiskt seminarium 5-6 februari

Postat i Aktuellt, Kampanjerdecember 19, 2019 av camilla

EU-projektet St Olav Waterway, pilgrimsleden St Olofs Sjöled, startar vid domkyrkan i Åbo, går genom Åboländska skärgården, över Åland till Roslagen, upp längs med svenska kusten och in i landet mot Norge och Trondheim, till Nidarosdomen. St.Pilgrimsleden bygger på en nästan 1000-årig vandringstradition. 

Den åländska delen går över Kökar och Sottunga, landar i Långnäs och tar sig sedan längs med – i de flesta fall – de befintliga vandringslederna som finns tvärs över Åland till Eckerö och Berghamn. St.Olavs Waterway

I projektet deltog flera åländska församlingar och kommuner och projektet har fått stor synlighet i media med flera hundra vandrare som gått delar av leden under invigningsåret 2019.

EU:s Interreg Central Baltic-program har finansierat projektet och en av Ålands Contact Point uppdrag är att sprida olika projektresultat. Därav arrangeras ett nordiskt seminarium 5-6 februari på tema pilgrimsleden St.Olav Waterway i samarbete med bl.a. Nasjonalt Pilegrimscenter i Trondheim.

HÄR finns hela programmet. Välkommen!

Frågor som kommer att framställas och diskuteras är bland annat:

  • Vad händer nu efter projektet?
  • Hur tar regionerna vara på statusen som europeisk kulturväg?
  • Vad är god service, och hur kan vi säkerställa service längs med leden?
  • Hur länkas den åländska delen ihop med ”moderlederna” St Olav Ways i Norge och Sverige?
  • Och hur ser visionen ut för år 2030, då det gått 1000 år sedan

 

Kökar, center of the Baltic Sea