Destinationsmarknadsföring

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandemars 27, 2020 av josefin

I dagsläget har Visit Åland avbokat all köpt reklam som gick att avboka för den här våren. I egna kanaler fortsätter Visit Åland att kommunicera med potentiella besökare och kommande gäster bl.a genom sociala medier för att bidra med inspiration och positiva tankar. Längtan efter Åland finns och tillsammans kan vi hålla gnistan vid liv, så att våra återkommande gäster och framtida besökare kan fortsätta att drömma och längta efter Åland och för att sedan besöka oss när det blir aktuellt att resa igen. 

I de fall där annonsering inte var möjlig att avboka användes den här annonsen:


I fråga om marknadsföring kan varje medlem nu fokusera på att bygga sitt eget varumärke. Visit Ålands kommunikation fokuserar för tillfället på Ålandsbilden genom en vänlig och medmänsklig dialog med potentiella besökare samtidigt som det planeras för flera konkreta marknadsföringsaktiviteter utanför Åland så fort läget lättar. 

#tillsammansförÅland

Nu är det viktigt att sprida inspiration och framtidstro även internt bland oss ålänningar. Har ni bra exempel på samarbeten, ljusglimtar i vardagen eller andra bra tips, dela då gärna med er och använd hashtaggen  #tillsammansförÅland

Fortsätt hålla kontakt med våra besökare

För tillfället, när Åland är svårtillgängligt för besökare som en följd av coronavirusets spridning, är det fortfarande viktigt att vi håller kontakten med våra gillare, följare, potentiella besökare, kommande kunder och Ålandsambassadörer. Med det osäkra läget är det bra att undvika att bli alltför säljande i kommunikationen utanför Åland och därför delar vi gärna med oss av några tips från Visit Åland om hur även ni kan kommunicera i era kanaler just nu.

Några tips för kommunikation i sociala medier:

  • Fortsätt kommunicera med era följare med en ödmjuk och personlig ton.
  • Engagera och håll kontakt.
  • Ge snabb feedback och svar på de inlägg ni postat.
  • Bidra med inspiration och positiva tankar, visa framtidstro.
  • Längtan efter Åland finns och tillsammans kan vi hålla gnistan vid liv.
  • Dela gärna Visit Ålands inlägg på era egna kanaler
  • Informativ och korrekt information – länka till aktuella myndigheter, bokningsregler mm.
  • Var ärlig och transparent.
  • Nämn inte corona i onödan, alla är vid det här laget medvetna om smittan.


Se exempel på Visit Ålands kommunikation på Instagram och Facebook.

Så här kommunicerar Visit Åland information om corona på old.visitaland.com

Visit Åland följer dagligen data och engagemang från våra besökare. Tonalitet hos dem vi är i kontakt med samt data om hur många vi når och interagerar med ger oss en insikt i hur vi bäst kommunicerar framöver. Visit Ålands följare på Instagram fortsätter öka och kommentarerna via sociala medier har en längtande och positiv ton. Även på Facebook har vi högt engagemang på inlägg samt nås av ett stort antal meddelanden, utöver det kommunicerar vi även via telefon, chatt och old.visitaland.com. 

Låt oss ta oss igenom vardagen tillsammans på bästa sätt, låt oss fortsätta drömma och det viktigaste av allt, ta hand om varandra! #tillsammansförÅland