Restauranger och kaféer får öppna med restriktioner

Postat i Aktuellt, Kampanjermaj 19, 2020 av Björn

Under tisdagen kom riksregeringen med besked om att restauranger från och med den 1 juni får hålla öppet till och med klockan 23.00 på kvällarna, men att alkoholförsäljningen ska avslutas klockan 22.00. Samtidigt meddelades att antalet gäster i restaurangers och kaféers inomhusutrymmen halveras i förhållande till det antal som framgår av verksamheternas utskänkningstillstånd men att det inte finns några restriktioner gällande uteserveringar.

Gäster förutsätts sitta vid egna sittplatser och bufféserveringar tillåts inte. Övervakning av dessa föreskrifter sker på regional nivå och till hösten kan också regionala avvikelser genomföras beroende på smittläget. Dessa riktlinjer gäller till slutet av oktober, men löpande utvärderingar kommer att göras med två veckors mellanrum.

Ytterligare information kring villkoren kommer under nästa vecka.