Nytt projekt inom gastronomi och turism

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Nyhetsbrev till medlemmar, Pressmeddelandejuni 4, 2020 av camilla

Till enkäten

Åland Yrkesgymnasium inledde i april projektet Educating Professionals on Islands in GastroTourism i samarbete med Ösel och Gotland. Projektet riktar dig till elever, lärare och personer som arbetar med gastronomi och turism.

Projektet är ett samarbete mellan Ålands Yrkesgymnasium, Kuressaare Training Center på Ösel, Estland, och Gutegymnasiet på Gotland, Sverige. Tre öar, tre yrkesskolor och många gemensamma utmaningar – alla i Östersjön. 

Projektet är finansierat av ERDF, genom Central Baltic, och egna offentliga bidrag. Projektets totala budget är 325.726 €

Ålands Yrkesgymnasium är Lead Partner för projektet och projektledare är Erika Gustafsson. [email protected]

Visit Åland kommer att sitta med i projektets styrgrupp.

 

Målet med projektet är att höja nivån på kunskap inom branschen, detta genom att skapa en kurs på 10 ECT(motsvarar 10 kp) inom gastronomisk turism. Kursen ska finnas tillgänglig för både studerande och anställda inom branschen samt vara både flexibel och användbar. 

Grunden för examensdelen bestäms utgående från vad branschen önskar, personalens kunskap och utveckling ligger i fokus. För att samla information kommer intervjuer och frågeformulär att användas. Alla är välkomna att höra av sig med input!

Kunskap, hållbarhet, hemestra, samarbete och hur vi ska förlänga högsäsongen är några av de ämnen som vi hoppas kunna inkludera i kursen.