Sommarens kommunikation i full gång

Postat i Aktuellt, Kampanjerjuni 26, 2020 av camilla

Visit Ålands fokus för den externa kommunikationen detta år är i det närmaste helt inriktat på den fastländska marknaden. Intresset för inrikesresande är stort i pandemins fotspår och Åland har därför valt att driva en mycket aktiv kampanj riktad till fastlänningar den här sommaren. En stor satsning har exempelvis gjorts på utomhusmarknadsföring i Helsingfors. Dessutom syns Åland på bussar i både Åbo och Helsingfors, med totalt över 200 reklamytor.

Utöver varumärkesbyggande kommunikation och en utbredd aktiverande digital synlighet så har Visit Åland även satsat en hel del på redaktionellt innehåll för olika målgrupper, exempelvis sportfiske, golf, discgolf, vandring och cykling. Även redaktionellt innehåll riktat mot barnfamiljer har producerats. Under den gångna veckan har exempelvis redaktionella digitala annonser (s k natives) presenterats i tidningarna Kotiliesi och Anna. Ett allt viktigare sätt att berätta om Åland externt är att få andra att prata om destinationen på ett positivt sätt och därför har samarbete med cirka 25 fastländska influencers gjorts under juni och juli. 

Läs gärna mera om kommunikationen här: https://www.visitaland.org/kommunikation/