Max 50 deltagare på tillställningar

Postat i Aktuellt, Event, Kampanjer, Pressmeddelandeoktober 13, 2020 av alexandragrahn

Landskapsregeringen beslöt idag den 13 oktober att offentliga sammankomster får ha högst 50 deltagare. Orsaken till beslutet är att det i helgen konstaterades nya fall av samhällsmitta på Åland. I beslutsprotokollet från landskapsregeringen står det dock att:

“Offentliga tillställningar med mer än 50 personer kan emellertid ordnas inomhus och i avgränsade områden utomhus under förutsättning att säkerheten garanteras genom att följa undervisnings- och kulturministeriets och Institutet för hälsa och välfärds anvisningar från den 21 september 2020.”

Här kan du läsa landskapsregeringens protokoll gällande beslutet:

Ålands landskapsregerings beslut om skärpta begränsningar av offentliga tillställningar på Åland i oktober

Beslutet träder i kraft tisdag 13.10.2020 och gäller fram till den 31.10.2020 kl. 24.00.