Ny chans för företag att söka kostnadsstöd

Postat i Aktuellt, Kampanjer, Pressmeddelandenovember 3, 2020 av alexandragrahn

Kostnadsstödet är avsett för företag vars omsättning har minskat betydligt på grund av coronapandemin och som på grund av detta har svårigheter att täcka sina oflexibla lönekostnader och andra kostnader. Företag som fick stödet i somras kommer också kunna söka nu.

Lagförslaget om det nya kostnadsstödet behandlas av riksdagen den 3.11.2020. Enligt lagförslaget ska stödperioden vara fem månader från och med den 1 juni till och med den 31 oktober 2020. Stödperioden var tidigare två månader. Minskningen i omsättningen jämförs med den tidsperiod under 2019 som motsvarar stödperioden.

Läs mer i arbets- och näringsministeriets pressmeddelande.

Enligt den föreslagna lagen ska perioden för ansökan om kostnadsstöd inledas i december efter att lagen trätt i kraft och upphöra den 26.2. 2021. Lagförslaget om det nya kostnadsstödet behandlas av riksdagen den 3.11.2020 och om det går igenom träden lagen i kraft den 15.12.2020.