Pressmeddelande: Fyra golfturneringar flyttats från utlandet till Åland

Postat i Aktuellt, Kampanjer, Pressmeddelandemars 22, 2021 av josefin

– rekordmånga förhandsbokningar på våra golfbanor 


Visit Ålands golfnätverk har nio medlemmar och samlar åländska företag och aktörer intresserade av att tillsammans utveckla den åländska golfupplevelsen samt att gemensamt marknadsföra den till potentiella golfintresserade besökare i våra närregioner. Hösten 2019 gjorde nätverket en gemensam insats som utställare under den stora Europatourtävlingen Scandinavian Masters på golfbanan Hills utanför Göteborg.

Inför den här säsongen gör nätverket bland annat en omfattande satsning på att synas på den finländska golfmarknaden genom ett samarbete med Finlands största golfmediehus, Golfpiste/Golflehti. Tillsammans ordnas konceptet Race to Åland.

Ålands Golfklubb öppnade förra året den helt förnyade Slottsbanan med 18 hål. I september i år fungerar den som slutpunkt för fyra inhemska golfturneringar – Golfkesä (Golfsommar), Anna Golf, Ford Hybrid Golf Tour och Audi Businessaamu – vars finaler tidigare många gånger har hållits utomlands. Under sommaren kan golfare på närmare 100 golfklubbar runt om i landet alltså tävla om finalplatser i Race to Åland-anda. 

  • Totalt deltar cirka 70 spelare i finalveckan på Åland i september men det gemensamma varumärket Race to Åland kommer att synas stort och exponeras mot tiotusentals finska golfare under hela sommaren. Intresset för att golfa på Åland är större än någonsin tidigare, säger Ålands Golfklubbs klubbdirektör Peter Ellqvist. 
  • Att ta sig mellan de åländska golfbanorna går snabbt. Avstånden på Åland är korta och därför går det utmärkt att spela på Eckerö Golf den ena dagen och på Ålands Golfklubb i Sund den andra, berättar Lotta Berner, VD för Visit Åland.

 

På Ålands golfklubbar satsar man stort på gästernas säkerhet och trivsel:

  • Vi har noga tänkt igenom hur vi ska se till att spelarna håller ett säkert avstånd under hela besöket. Själva golfaktiviteten är i sig väldigt säker då golfarna vistas utomhus och med gott avstånd från varandra. Under kommande säsong öppnar vi också ett trivsamt uteserveringsområde i anslutning till Slottsbanans kiosk, berättar Ellqvist.

 

Även på Ålands västra sida, hos Eckerö Golf, har man märkt ett klart ökat intresse från finska golfare inför den här säsongen. Och det finns goda förhoppningar om att antalet bokningar kommer att öka ytterligare då golfsäsongen nu hastigt närmar sig.

Att Åland i dagsläget kan erbjuda tre 18-hålsbanor med väldigt omväxlande karaktär samt olika prisnivå är något som många besökare uppskattar.

  • Golfmöjligheterna på Åland har uppenbarligen uppmärksammats på fastlandet, eftersom vi redan nu i mars har rekordmånga bokningar från Finland för den kommande säsongen. Vi vill förlänga säsongen till sent på hösten och håller precis på att planera för en ny utmanande turnering, Baltic Storm, i oktober, då man verkligen kan testa sin skicklighet medan naturens krafter härjar runtomkring en, avslöjar Ellqvist.

 

Även hos de övriga aktörerna inom golfnätverket är det ökade intresset påtagligt:

  • Vi har just nu väldigt många förfrågningar och konkreta bokningar från fastländska golfgrupper och för vår del kan det här komma att bli en av sommarens viktigaste reseanledningar för besökare till Åland. Det här visar tydligt att när vi arbetar tillsammans inom olika nätverk kan vi gemensamt skapa större synlighet än om varje aktör arbetade skilt för sig, säger Caroline Lepistö, vd på Ålandhotels.

 

Utöver Race to Åland pågår för tillfället en gemensam golfkampanj (https://campaign.visitaland.com/golf/) för att väcka intresse för och informera om Åland som golfdestination 2021. 

 

För mera information: 

 

Ålands Golfklubb

Sales Manager på Ålands Golfklubb samt golfnätverkets ordförande Björn Wennström, tfn 040 7043 982, e-post: [email protected]

Visit Åland

Marketing Manager Josefin Hagman, tfn 018-24000, e-post: [email protected]

Visit Ålands golfnätverk består av Hotel Arkipelag, Ålandhotels, Ålands Golfklubb, Eckerö Golf, Viking Line, Ålandsresor, Ålands turism och konferens samt Eckerö linjen. 

 

Mer information om tourerna hittar ni här:

Audi Business morning – https://businessaamu.fi/

Golfkesä – https://golfkesa.fi/finaali/

Ford Hybrid Tour – https://fordgolftour.fi/osakilpailut/

Anna Golf – https://annagolf.fi/finaali/