Visit Ålands grafiska profil

Logotyp och profilmanual

I en värld där utbudet och informationsbruset är större än någonsin är identiteten viktig. Genom konsekvent och genomtänkt marknadskommunikation ska vi bidra till att Åland för en tydlig och unik identitet. Vi ska sätta Åland på kartan. Vår profilmanual är ett verktyg som hjälper oss i det arbetet.

Manualen är inte heltäckande men ger ändå vägledning när du ska kommunicera med din omvärld. På ett eller annat sätt är vi alla ambassadörer för Åland.

Visit Ålands nya profilmanual är nu klar och nedladdningsbar.

Här kan media och återförsäljare kostnadsfritt ladda ner resmålet Ålands egen logotyp för icke kommersiellt bruk.

Logotypens färg och form bygger på den åländska flaggan, Ålands mest kända symbol. Den kurviga profilen signalerar mänsklig värme, kreativitet och oväntade upplevelser. Runt logotypen finns en frizon som ska skydda logotypens integritet. Logotypen finns i två varianter.

Det är fritt att använda logotypen i resekataloger som har Åland i sin produktion samt för att illustrera redaktionella artiklar om Åland (ej annonser) då artikelförfattaren avser att presentera Åland som resmål eller vid annan positiv redaktionell bevakning av Åland.


2 comments

 1. Markus Karlsson skriver:

  Hej!

  Jag skulle vilja använda er logga som tryck på en t-skjorta jag tänkte ha på en långresa. Får jag det och har ni i så fall dem med bättre upplösning som jag kan använda?

  Med vänliga hälsningar,
  Markus Karlsson

  1. camilla skriver:

   Hej Markus,
   Tack för mailet. Vad roligt att du vill ta med din hemort på resan:)
   Du menar Ålandsloggan, som du tänker på ? Jag skickar lite olika varianter till din mailadress.
   Ha en underbar resa och lycka till!
   Mvh Camilla Sommarström

Kommentarer inaktiverade.